Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

69 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ


Ο Προμηθευτικός και Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Προσωπικού ΕΥΔΑΠ ιδρύθηκε και λειτουργεί απο το 1948, όπου το Υπουργείο Εργασίας εγκρίνει το πρώτο του καταστατικό. Το όνειρό των συναδέλφων τα δύσκολα εκείνα χρόνια ήταν η δημιουργία ενός συνεταιρισμού, ώστε να εξασφαλιστούν τα βασικά είδη διατροφής. Η ανταπόκριση στο κάλεσμά τους ήταν άμεση και ιδρύεται το πρώτο πρατήριο με είδη τροφίμων στο κτίριο της ΕΥΔΑΠ επι της οδού Λαοδικείας. Τα χρόνια περνούν και μέσα από μια συνεχή αναπτυσσόμενη πορεία,φτάνουμε στο 1989 όπου ιδρύθηκε και το δεύτερο πρατήριο του Συνεταιρισμού στο κεντρικό κτίριο της ΕΥΔΑΠ στον Περισσό. Η ανάγκη και η ιδέα αυτών των ανθρώπων, γίνεται η βάση ενός είδους μοναδικού κοινωνικού ιστού και στηρίγματος για τους υπαλλήλους της ΕΥΔΑΠ και των οικογενειών τους.

Το 2003 ο Συνεταιρισμός αλλάζει σελίδα. Κλείνουν τα πρατήρια της Λαοδικείας και του Περισσού και για να ικανοποιήσει τις σύγχρονές ανάγκες των μελών του δραστηριοποιείται στους παρακάτω τομείς: ασφάλειες αυτοκινήτων, δάνεια, ελαστικά αυτοκινήτων, κάρτες ΟΑΣΑ, υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και μέσω της ιστοσελίδας του www.syneydap.gr προβάλλει τις δραστηριότητες και τα καινούργια προνόμιά του


Σήμερα ο Συνεταιρισμός προσφέρει τις υπηρεσίες του σε 3.000 μέλη, εργαζόμενους και συνταξιούχους της ΕΥΔΑΠ, αριθμός που αυξάνεται καθημερινά.

Στις επερχόμενες εκλογές στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου,το ΔΣ του συνεταιρισμού που θα προκύψει πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε αλλαγές που θα ταυτίζονται με τις ανάγκες των μελών του, ενημερώνοντάς τα για τους σκοπούς του συνεταιρισμού της επόμενης ημέρας.

Πρέπει να εξασφαλίσουμε ένα ρόλο ισχυρό, αξιοπρεπή και ανεξάρτητο στο σύγχρονο Συνεταιρισμό και στην υπηρεσία των εργαζομένων για την αντιμετώπιση της κρίσης με αλληλεγγύη στο σκληρό μνημονιακό περιβάλλον που ζούμε.

Η Ανακοίνωση της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ που θα ακολουθήσει, θα θέσει το προγραμματικό πλαίσιο για τα καίρια θέματα που απασχολούν τα μέλη αυτού του ιστορικού Συλλόγου.