Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΥΜΜΑΧΙΑ εργαζομένων ΕΥΔΑΠ. Ανακοίνωση για τις εκλογές στον Προμηθευτικό & Καταναλωτικό Συνεταιρισμό Προσωπικού ΕΥΔΑΠ


Για τον Προμηθευτικό & Καταναλωτικό Συνεταιρισμό Προσωπικού ΕΥΔΑΠ


Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ, η μεγάλη προοδευτική παράταξη, ιδρύθηκε με γνώμονα τη συνεργατικότητα και την αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων. Η παράταξή μας  επιδοκιμάστηκε με εντυπωσιακό τρόπο στις εκλογές της κοινωνικοποίησης, στις οποίες οι εργαζόμενοι, εγκρίνοντας την πρωτοβουλία αυτή, μας κατέταξαν ως μια από τις μεγαλύτερες συνδικαλιστικές δυνάμεις στην ΕΥΔΑΠ. Οι εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη διοικητικού συμβουλίου σε έναν  εξ ορισμού συνεργατικό και συνεταιριστικο φορέα όπως του Προμηθευτικού και Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Προσωπικού ΕΥΔΑΠ, μας βρίσκουν έτοιμους με νέες προτάσεις που θα τεθούν στην κρίση όλων σας.

Πιστοί στις αρχές και τις αξίες μας, οραματιζόμαστε ο Προμηθευτικός και Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Προσωπικού ΕΥΔΑΠ να αποτελέσει έναν από τους βασικούς μοχλούς της συν εργατικότητας, της αλληλεγγύης και της συμμαχικής αντίληψης τόσο μεταξύ των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ όσο και μεταξύ των συμπολιτών μας.

Στόχος μας είναι να δώσουμε νέα πνοή στον συνεταιρισμό, πραγματικό λόγο ύπαρξης στην υπηρεσία των μελών του αλλά και της κοινωνίας εφαρμόζοντας καινοτόμες ιδέες προσανατολισμένες στις αρχές και τις αξίες ενός τρίτου εναλλακτικού πυλώνα της οικονομίας, του πυλώνα της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.

Ο συνεταιρισμός μας έχει τη δυνατότητα να πρωταγωνιστεί σε αυτό τον εναλλακτικό τρόπο δράσης της κοινωνίας που είναι πιο επιτακτικός από ποτέ, αρκεί να αποκτήσει διοίκηση με όραμα και όρεξη για δουλειά.

Η μοναδική παράταξη που μπορεί να εγγυηθεί ότι ο συνεταιρισμός θα αλλάξει πρόσωπο και από ένα κομματικό οφίτσιο θα γίνει ένας πραγματικά χρήσιμος φορέας για τα μέλη του και για τη κοινωνία, είναι η ΣΥΜΜΑΧΙΑ η μεγάλη προοδευτική παράταξη στην ΕΥΔΑΠ.

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ θα αντιμετωπίσει με αίσθημα ευθύνης τις εκλογές του Προμηθευτικού και Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Προσωπικού ΕΥΔΑΠ ώστε να βελτιώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την συνεργασία των μελών του με σκοπό την οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική ανάπτυξή τους και την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους γενικά μέσα από μια συνεταιριστική επιχείρηση.

Πιστεύουμε ότι η συνεταιριστική επιχείρηση των εργαζομένων είναι αναγκαία καθότι η πολιτική, κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα που βιώνουμε ως εργαζόμενοι και ως πολίτες της χώρας, είναι η κρισιμότερη των τελευταίων ετών και ιδιαίτερα για το μέλλον του φυσικού αγαθού του νερού, της ΕΥΔΑΠ, το εργασιακό μέλλον μας και την ποιότητα της ζωής μας.

Το ΔΣ του συνεταιρισμού που θα προκύψει πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε αλλαγές που θα ταυτίζονται με τις ανάγκες των μελών του ενημερώνοντάς τα για τους σκοπούς του συνεταιρισμού της επόμενης ημέρας.

  • ·         Να επανεξεταστεί η καλύτερη αξιοποίηση των αποθεματικών του Συνεταιρισμού με δυνατότητα προμήθειας καταναλωτικών αγαθών διατροφής, υγιεινής κλπ, τυποποιημένων,  με σημαντικές εκπτώσεις τα οποία θα διαθέτει με πληρωμή στα μέλη του μετρητοίς η με πίστωση.
  • ·         Εναλλακτικά μπορούμε να δημιουργήσουμε δράσεις παρέμβασης με συνεταιρισμούς αγροτών, παραγωγών, και την απευθείας διάθεση καταναλωτικών προϊόντων στους συναδέλφους εργαζόμενους και συνταξιούχους της ΕΥΔΑΠ αλλά και συμπολίτες μας. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση και για την καλύτερη οργάνωση της διαδικασίας θα δημιουργήσουμε  στο ιστολόγιο του Συνεταιρισμού συμπληρωματικές διαδικασίες που με απλό τρόπο θα βρίσκει κανείς τα «Διαθέσιμα Είδη» και ο χρήστης θα μπορεί να διαλέξει από τη λίστα το προϊόν που θέλει και στη συνέχεια να παραγγείλει την ποσότητα που επιθυμεί. Το αντίτιμο θα πληρώνεται απευθείας στον παραγωγό/προμηθευτή. Ο Σύλλογος δεν θα εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο στην οικονομική συναλλαγή μεταξύ καταναλωτή και παραγωγού/προμηθευτή.
  • ·         Προσπάθεια δημιουργίας κοινοπραξίας με συνεταιριστικές οργανώσεις αγροτών με σκοπό την παραγωγή και διάθεση βιολογικών  προϊόντων.
  • ·         Προσπάθεια αναβάθμισης του ρόλου του συνιστώντας μέλος δευτεροβάθμιων Συνεταιριστικών Οργανώσεων. Συμπράξεις με άλλους Συνεταιρισμούς ή και Δήμους που με βάση το Καταστατικό (άρθρο 3) μπορούν να αποτελέσουν μέλη του ή και αντίστροφα. Σκοπός είναι η ανταλλαγή εμπειρίας, ο εμπλουτισμός των γνώσεών μας και η μεγιστοποίηση του οφέλους των μελών μας.
  • ·         Σύμφωνα με τον αριθμό των μελών και των αποθεματικών θα πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα να ανοίξουν και πρατήρια για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων.
  • ·         Ο Συνεταιρισμός είναι ένα μέσο αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων για να περιοριστούν οι δύσκολες συνθήκες που μας επέβαλλαν οι μνημονιακές πολιτικές και πραγματοποιούνται κρίσιμες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα της χώρας και της κοινωνίας. Στο πλαίσιο της αυτό-οργάνωσης των εργαζομένων μας, έχοντας ένα πολύτιμο εργαλείο, αυτό του Συνεταιρισμού και σε μια προσπάθεια προστασίας μας, μπορεί ο Συνεταιρισμός να ξαναδημιουργήσει δράσεις διάθεσης φτηνών και ποιοτικά εγγυημένων αγαθών στα μέλη του και γιατί όχι και  στους συμπολίτες μας που θα προστρέξουν στις υπηρεσίες που θα προσφέρει.
  • ·         Στις παρούσες οικονομικές συνθήκες ο Συνεταιρισμός, δεν μπορεί να  λειτουργεί έχοντας σαν κύρια δράση του την χορήγηση δανείων προς τα μέλη του. Οι αλλαγές θα πρέπει να είναι στη βάση μιας ομπρέλας προστασίας όλων των μελών του τόσο των εργαζομένων όσο και των  συνταξιούχων της ΕΥΔΑΠ, παρέχοντας νέες υπηρεσίες αλλά και δημιουργώντας πολύπλευρες συνεταιριστικές συνεργασίες
Βασική κατεύθυνση της Συμμαχίας είναι η εγγραφή όλων των Συναδέλφων στον Συνεταιρισμό και η εξυπηρέτηση όλων των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ από τον Συνεταιρισμό με διαφάνεια σε όλες τις λειτουργίες του.

Η Συμμαχία είναι το κίνημα όλων των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ

Περιμένουμε την ενεργή συμμετοχή σας και τις δικές σας προτάσεις, για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να εξασφαλίσουμε ένα ρόλο ισχυρό, αξιοπρεπή και ανεξάρτητο στο σύγχρονο Συνεταιρισμό και στην υπηρεσία των εργαζομένων για την αντιμετώπιση της κρίσης με αλληλεγγύη στο σκληρό μνημονιακό περιβάλλον που ζούμε.

Σας καλούμε να στηρίξετε το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ στις επικείμενες εκλογές του Προμηθευτικού και Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Προσωπικού ΕΥΔΑΠ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ,ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ

Τη Δευτέρα 25 (7:00 – 10:00 Τεχνικό Πειραιά και 11:00 - 15:00 Περισσός) και
Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου (7:00 - 10:00 Λαοδικείας και 11:00 - 15:00 Κτίριο Αθηνάς ΟΜΕ)

Τα μέλη πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα.

 Τα ονόματα των υποψηφίων μας για το Δ.Σ. και το Εποπτικό Συμβούλιο


Α. ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
1. ΒΟΜΠΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

2. ΖΑΓΚΑΒΙΕΡΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ

3. ΚΑΓΚΑΡΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ

4. ΚΕΡΑΜΜΥΔΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

5. ΚΟΛΟΚΩΤΣΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

6. ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

7. ΚΟΥΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

8. ΜΑΛΛΙΟΥ ΑΝΝΑ

9. ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ ΜΑΡΙΟΣ

10. ΜΠΡΕΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

11. ΠΑΤΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

12. ΡΙΠΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

13. ΣΤΑΜΠΟΛΙΤΗΣ ΚΟΣΜΑΣ

14. ΤΑΡΑΤΙΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

15. ΤΕΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

16. ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

17. ΦΡΙΝΤΖΗΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

18. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ


Β. ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

1. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

2. ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

3. ΚΑΛΑΡΕΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

4. ΛΙΟΛΗ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ

5. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

6. ΜΑΡΡΑ ΚΙΚΗ

7. ΠΟΛΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΜΑΛΙΑ

8. ΠΟΥΠΟΥΖΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

9. ΣΤΕΛΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ